1.6.2012

Huono itävyys

Yllättävän monella on ollut tänä keväänä kokemuksia siementen huonosta itävyydestä. Ainakin näin voisi päätellä blogin kommenteista. Minullakin meni istutusmulta homeeseen, mutta en muista mullan tuottajaa. Hyötykasviyhdistyksen kesäkurpitsan 'Gold Rush' siemenistä kaikki iti. Auringonkukan 'Total Eclipse' siemenet alkoivat itää jo hiekanseassa kylmäkäsittelyssä jääkaapissa. Mullassa ne nousivat pintaa, mutta home taisi ne viedä. Maatiaisen yrtti-iiso ei itänyt ollenkaan. Laitoin sen ehkä liian syvään ja ne joutuivat entistä syvemmälle kun homeen päälle laitoin aina uutta multaa.

Taisi tosiaan mullassa olla jotain vikaa. Kesäkurpitsa siinä pärjäsi, kun sillä on roteva taimi. Hennommat taimet eivät kestäneet hometta. Mukava oikeastaan kuulla, että syy ei ollut täysin minun.

Yhden kesäkurpitsan siemenen olin laittanut väärin päin. Ihmettelin, kun mullan päälle tuli juuret. Kun sitten kaivoin alaspäin, niin siellähän se taimi oli. Se oli kasvanut suoraan alaspäin. Mitenköhän ne taimet luonnossa pärjää, kun luultavasti kaikki siemenet eivät ole oikeinpäin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!