21.3.2018

Kevään odotus

Sain jo jonkin aikaa sitten Saaristopuutarhaa blogista haasteen: Kevään tärkeimmät merkit. Tähän haasteeseen olette varmaan jo monta kertaa törmänneet täällä puutarhablogien piirissä. Jotkut bloginkirjoittajat ovat vastanneet tähän haasteeseen jo useaan kertaan. 

Ajattelin jo, että olen liian myöhässä tämän haasteen kanssa. Mutta vaikka kalenteri on aika pitkällä, niin ulkona on vielä aivan talvinen keli. Siispä rohkenin vielä tarttua tähän haasteeseen. Kuitenkin soveltaen. Ensinnäkin tähän haasteeseen on moni vastannut, joten en jaa haastetta eteenpäin enkä noudata tarkasti haasteen ohjeita. Toiseksi huhtikuu on jo ihan ovella, joten katson vähän pidemmälle kevääseen. Listaankin tähän minulle tärkeitä kevään asioita. Eli mitä odotan keväältä :)


Kaikenlaiset kevään kukkijat ilahduttaa pitkän talven jälkeen. Tähän olisi voinut laittaa kuvan myös valkovuokoista tai leskenlehdistä. Minulla ei taidakaan olla kuvaa jälkimmäisistä. Siinäpä proggista kevääksi :)


Kevään ensimmäiset perhoset sykähdyttää. Olen kuullut, että kevään ensimmäisestä perhosesta voi ennustaa miten tuleva kesä sujuu. Yleensä keväällä näkee sitruunaperhosen eli kesästä tulee aurinkoinen ja iloinen. Yhtenä keväänä näin ensimmäisenä nokkoperhosen...


Aikaisemmin nostin ensimmäisen sadon kasvimaalta jo lumien sulettua. Tässä juuri on omaa maa-artisokkaa uunissa paahdettuna. Usein ne olivat osittain huonokuntoisia, siksi tänä vuonna nosta sen jo syksyllä. Ainakin viime syksynä mukulat olivat parempi kuntoisia kuin yleensä keväällä. 

Tässä kuvassa parsa on kaupan tuote, mutta tänä keväänä olisi tarkoitus saada ensimmäinen oma parsasato. Siis sillä varauksella, että juurakot ovat selvinneet talvesta. 


Keväällä ihanaa on myös taimien hoito. Tässä on parin vuoden takainen paprika. Tällä hetkellä paprikataimien tilanne ei näytä hyvältä. Vain kaksi tainta on noussut pintaan. Taisi päästä taimimulta liikaa kuivumaan...kasvattaja ei ollut tarkkana. Onneksi valmiita taimia voi myös ostaa! :)


Voi, kuinka kasvimaanviljelijää jo polttelee maan mylläämään pääsy. Siinä kun aikansa selkä vääränä multaa lapioi, niin into hiukan laantuu ;) Kasvimaasuunnitelma on jo valmiina ja siemenet ostettuina, kun vain kevät jo tulisi.

Kevättä odottaen!

16 kommenttia:

 1. Kivoja suunnitelmia sinulla. Pitäisi kans istuttaa uusia parsajuurakkoja, kun vanhat katosivat jonnekin. Mukavaa kevään odottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti omani eivät ole kadonneet. Ovat meillä vasta toista vuotta.

   Poista
 2. Ihania kevättunnelmia! Minä haaveilen omasta parsamaasta, mutta sen paikka on vielä mietinnässä. Parsa on kyllä niin herkkua ja omasta maasta nostettu varmasti vielä parempaa kuin kaupan. Hauskaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma parsa pitäisi kantaa suoraan penkistä kattilaan. Toivottavasti pääsen maistelemaan tämän lausunnon todenperäisyyttä kesällä! :)

   Poista
 3. Noita parsoja pitäisi kyllä joskus kokeilla itse kylvää. Onnistuisikohan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kylvääkin, mutta menee kolme vuotta satoon. Juurakon ostamalla pääsee nopeammin sadon korjuuseen.

   Poista
 4. Kevättä kannattaa juuri odottaa muistelemalla omia kevätmuistoja ja intohimon kohteita puutarhassa. Auttaa jaksamaan tämän takatalven kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Toisaalta on mukava, kun loskakelit eivät ole vielä täällä.

   Poista
 5. Kivaa lukea näin kevään merkeistä juuri kevään korvilla, kohta se alkaa! Ensimmäinen parsasato olisi täälläkin tuloillaan. Nyt on kolmas kesä juurakoiden istuttamisen jälkeen ja silloinhan saa vähän kerätä satoa. Toivon niiiin, että saisin edes yhden oman maan parsa-aterian maistiaisiksi! Tsemppiä omille parsaunelmille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tarkoitus ottaa varoen. Eikä minulla ole kuin 6 juurakkoa, joten ei niistä hirveästi tulekaan.

   Poista
 6. Oman maan parsat olisivat ihanat, pidetään peukkuja että ne selvisivät talvesta :)

  VastaaPoista
 7. Oman maan parsat tämä kolahti heti. Meilläkin on 24 kpl juurakoita. Ollaan saatu jo muutamia vuosia satoa. Ja pitää muistaa että kaikkea ei saa kerätä pitää lopettaa juhannuksen jälkeen sadon korjaus. Juurakot kyllä on varmasti pärjänneet talven yli . Hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, 24 juurakkoa kuulostaa ... Niistä saa parsa-aterian jos toisen.

   Poista
 8. Hienot kuvat ja ihania kevät juttuja:) Ei menekkään kuin hetki kun ihan todenteolla ollaankin jo siinä keväässä♥ On kyllä nytkin kaunista kun aurinko paistaa! Toivottavasti ne juurakot on talvesta selvinneet! Mukavaa alkavaa kevättä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vastaaminen kesti, kun matkoilla kommentointi ei onnistunut. Vielä on talvista, mutta eiköhän se kevät tule jossain välissä.

   Poista

Kiitos kommentista!