14.6.2012

Jäljessä ja edellä

Toisten blogien kasvimaakuulumisia on mukava lukea. Tulee helposti vertailtua onko oma kasvimaa samassa kasvuvaiheessa. Osa lajikkeista on kyllä sellaisia, ettei niitä omalle kasvimaalle kannata laittaa. Sato ja paisto blogissa on ihana tomaattipenkki, mutta varjoisan ja savisen kasvimaan omistajan kannattaa tunnustaa rajansa.

Toivottavasti ehtii tehdä satoakin...
Edellisessä tekstissä tuli jo esiin, että joku tuholainen söi kurpitsani. Jouduin ne istuttamaan liian aikaisin ja se tuholainen taisi olla viimeinen niitti. Masentavaa katsella, kun Marikka blogissaan jo istuttaa terhakkaat kurpitsat. Mutta ei voi mitään. Olin sentään sen verran optimistinen, että laitoin uudet kurpitsan taimet tulemaan. Ja itihän ne nopeasti. Kesäkurpitsalajikkeeni on 'Gold Rush', joka pitäisi olla nopea. Siemenpussissa lukee kasvuajan olevan 55 vuorokautta. Saisinkohan kesäkurpitsaa elokuun lopulla? Yksi kesäkurpitsa on sentään säästynyt. Laitoin sen kompostin päälle Pähkylä-lehdestä lukemieni ohjeiden mukaan. Komposti taitaa lämmetä nopeammin kuin savinen maa. Se voi myös tuottaa lämpöä, kun se lähtee 'käymään'.Persilja iti, mutta kovin epätasaisesti


Vieressä kuvassa on persiljatupsuni. Persiljaani ei tarvitse "etsiä suurennuslasilla", kuten palstalla #71. Kovin epätaisesti se on kuitenkin itänyt. Lähinnä on tämä tupsu ja muuten rivi näyttää tyhjää. Viime viikonloppuna tein lisäkylvöä, mutta saa nähdä nouseeko sieltä mitään. Persiljan saisi tosiaan laittaa maahan jo toukokuun alussa, niin se voisi olla harson alla mahdollisimman kauan. 

Osaltaan olen viljelyksissä jäljessä osaltaan edellä. Onneksi ei ole ruuan saanti omista viljelyksistä kiinni, niin voi suhtautua viljelyyn levollisin mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!